0,25 %

USD Rekening

Sparen in USD

De USD Rekening is een spaarproduct waarbij u uw spaargeld omwisselt in US Dollar. U kunt dit op elk gewenst moment aanvragen indien u beschikt over een basisspaarrekening (Gouden Klaver Rekening/Gouden Internet Rekening).
Het geld op uw USD Rekening is vrij opneembaar.

Kenmerken

  • Geen minimum saldo
  • Aantrekkelijke rente
  • Vrij opneembaar
  • Eenvoudig aan te vragen
  • Valuta omwisselkosten

Het toegestane totaal maximum spaarsaldo is EUR 1.000.000

Actuele renteoverzicht

Bekijk hier het actuele renteoverzicht van GarantiBank.

Actuele koers USD

Bekijk hier de huidige koers van de USD.

0,25 %

USD Rekening

Aanvragen

U kunt enkel een USD Rekening aanvragen indien u beschikt over een Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening. Deze rekening dient als tegenrekening van uw USD Rekening. De USD Rekening kunt u openen via internetbankieren of de onderstaande link 'direct aanvragen'.

Valuta

Het gewenste spaarbedrag op uw USD Rekening wordt gewisseld in US dollar tegen de op dat moment geldende wisselkoers. Aan dit spaarproduct is een valutarisico verbonden. Dit zou kunnen betekenen dat door de waardeverandering van de US dollar ten opzicht van de euro, u uiteindelijk minder euro's terugkrijgt. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de rekenvoorbeelden.

Rekeninghouder

De tenaamstelling van uw USD Rekening is identiek aan de tenaamstelling van uw spaarrekening bij GarantiBank.

0,25 %

USD Rekening

Inleg

U kunt op elk gewenst moment geld overmaken. Stortingen ten gunste van de USD Rekening geschieden via de Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening. Deze storting dient u schriftelijk op te geven middels het stortingsformulier.

US Dollar

Het overgemaakte bedrag in euro's wordt omgewisseld naar US dollar en vervolgens op de USD Rekening geplaatst.

Wisselkoers

De aan- en verkoopkoers van de US dollar is gebaseerd op de middenkoers EUR/USD, vastgelegd door de Europese Centrale Bank. Deze koers wordt op werkdagen door de Europese Centrale Bank vastgesteld en kan dus dagelijks wijzigen. Klik hier voor de huidige koers van de US Dollar.

Kosten

Voor elke valuta omwisseling wordt 0,20% van het over te boeken bedrag in euro's in rekening gebracht. Dit bedrag wordt van uw spaarrekening afgeschreven.

Rente

De rente op de USD Rekening is variabel en wordt op jaarbasis berekend. Het rentepercentage kan per dag wijzigen. De actuele rentestanden kunt u nalezen op de website of opvragen bij onze klantenservice.

0,25 %

USD Rekening

Voorwaarden

Hierbij kunt u de voorwaarden lezen die betrekking hebben op de spaarrekening bij GarantiBank. Om onderstaande bestanden te kunnen bekijken heeft u de Adobe Reader nodig. Klik hier om deze gratis te installeren.

Vraag nu de USD Rekening aan

Open direct online een USD Rekening.