11,00 %

Turkse Lira Deposito

Sparen in Turkse lira

Het Turkse Lira Deposito is een spaarvorm waarbij u uw spaargeld vastzet in Turkse lira voor een looptijd van 3 of 6 maanden. U ontvangt over de afgesproken looptijd een vaste rente over uw Turkse lira. U moet zich wel vergewissen dat bij het sluiten van uw Turkse Lira Deposito uw EUR resultaat nul of zelfs negatief kan zijn door de mogelijke koersverschillen van de EUR ten opzichte van de Turkse lira ten tijde van het openen van het deposito en van het sluiten van het deposito. Zie ook onder het tabblad "Openen" hetgeen onder het kopje "Valuta" vermeld is.

Kenmerken van het Turkse Lira Deposito

  • Deposito in Turkse lira
  • Rente effectief op jaarbasis over het bedrag in Turkse Lira
  • Met valutarisico (rekenvoorbeeld)
  • Sparen in een andere valuta
  • Verlenging na afloop van deposito is mogelijk
  • Deposito wordt na afloop niet automatisch verlengd

Het toegestane totaal maximum spaarsaldo is EUR 1.000.000

Actuele renteoverzicht

Bekijk hier het actuele renteoverzicht van GarantiBank.

Actuele koers Turkse lira

Bekijk hier de huidige koers van de Turkse lira.

11,00 %

Turkse Lira Deposito

Aanvragen

U kunt enkel een Turkse Lira Deposito aanvragen indien u beschikt over een Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening met hieraan gekoppeld een Turkse Lira Rekening. De Turkse Lira Rekening dient als tegenrekening van uw Turkse Lira Deposito. Het is per 1 september 2018 niet meer mogelijk om een Turkse Lira Rekening te openen.

Valuta

Het gewenste spaarbedrag voor uw Turkse Lira Deposito wordt gewisseld van euro naar Turkse lira via uw spaarrekening en uw Turkse Lira Rekening. Het gewenste bedrag wordt afgeboekt van uw Turkse Lira Rekening en in deposito geplaatst. Door het sparen in een andere valuta is er een valutarisico verbonden. Dit zou kunnen betekenen dat door de waardeverandering van de Turkse lira ten opzicht van de euro, u uiteindelijk minder euro's terugkrijgt. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de rekenvoorbeelden.

11,00 %

Turkse Lira Deposito

Inleg

U kunt op elk gewenst moment geld overmaken. Stortingen ten gunste van de Turkse Lira Deposito geschieden via de Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening en uw Turkse Lira Rekening. U wordt vriendelijk verzocht de aanvraag online in te vullen en te bevestigen.

Turkse lira

Het overgemaakte bedrag in euro's wordt omgewisseld naar Turkse lira's en vervolgens op de Turkse Lira Deposito geplaatst.

Wisselkoers

De aan- en verkoopkoers van de Turkse lira ten behoeve van het deposito is gebaseerd op de middenkoers EUR/TRY, vastgelegd door de Europese Centrale Bank. Deze koers wordt op werkdagen door de Europese Centrale Bank vastgesteld en kan dus dagelijks wijzigen. Klik hier voor de huidige koers van de Turkse lira.

Kosten

Voor elke valuta omwisseling wordt 0,20% van het over te boeken bedrag in euro's in rekening gebracht. Dit bedrag wordt van uw spaarrekening afgeschreven.

Rente

De uitkering van de rente wordt gedurende de overeengekomen looptijd jaarlijks overgeboekt op uw Turkse Lira Rekening bij GarantiBank. De rente staat vast gedurende de afgesproken looptijd. Bij kortere looptijd dan een jaar vindt de rente-uitkering plaats aan het einde van de afgesproken looptijd.

11,00 %

Turkse Lira Deposito

Voorwaarden

Hierbij kunt u de voorwaarden lezen die betrekking hebben op de spaarrekening bij GarantiBank. Om onderstaande bestanden te kunnen bekijken heeft u de Adobe Reader nodig. Klik hier om deze gratis te installeren.

Vraag nu het Turkse Lira Deposito aan

Open direct online het Turkse Lira Deposito