14,50 %

Turkse Lira Rekening

Sparen in Turkse Lira

De Turkse Lira Rekening is een spaarproduct waarbij u uw spaargeld omwisselt in Turkse lira's (TRY). U kunt dit op elk gewenst moment aanvragen indien u beschikt over een basisspaarrekening (Gouden Klaver Rekening/Gouden Internet Rekening).
Het geld op uw Turkse Lira Rekening is vrij opneembaar en kan zowel door particulieren als zakelijke spaarders geopend worden. U moet zich wel vergewissen dat bij het sluiten van uw Turkse Lira Rekening uw EUR resultaat nul of zelfs negatief kan zijn. Dit door mogelijke koersverschillen bij de aan- verkoop van de Turkse lira. Zie ook onder het tabblad "Openen" hetgeen onder het kopje "Valuta" vermeld is.

Kenmerken

  • Geen minimum saldo
  • Aantrekkelijke rente
  • Vrij opneembaar
  • Eenvoudig aan te vragen
  • Valuta omwisselkosten
  • Valutarisico

Het toegestane totaal maximum spaarsaldo is EUR 1.000.000

Actuele renteoverzicht

Bekijk hier het actuele renteoverzicht van GarantiBank.

Actuele koers Turkse lira

Bekijk hier de huidige koers van de Turkse lira.

14,50 %

Turkse Lira Rekening

Aanvragen

U kunt enkel een Turkse Lira Rekening aanvragen indien u beschikt over een Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening, deze rekening dient als tegenrekening. De Turkse Lira Rekening kunt u openen via internetbankieren of de onderstaande link 'direct aanvragen'.

Valuta

Het gewenste spaarbedrag op uw Turkse Lira Rekening wordt gewisseld in Turkse lira tegen de op dat moment geldende wisselkoers. Aan dit spaarproduct is een valutarisico verbonden. Dit zou kunnen betekenen dat door de waardeverandering van de Turkse lira ten opzichte van de euro, u uiteindelijk minder euro's terugkrijgt. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de rekenvoorbeelden.

Tegenrekening

Voor het openen van een Turkse Lira Rekening heeft u een rekening bij de GarantiBank nodig. Wij noemen dat een tegenrekening. Via deze tegenrekening kunt u Turkse lira's aankopen en verkopen.

Rekeninghouder

De tenaamstelling van uw Turkse Lira Rekening is identiek aan de tenaamstelling van uw spaarrekening bij GarantiBank.

14,50 %

Turkse Lira Rekening

Inleg

U kunt op elk gewenst moment geld overmaken. Stortingen ten gunste van de Turkse Lira Rekening geschieden via de Gouden Internet Rekening of Gouden Klaver Rekening. Deze storting dient u schriftelijk op te geven middels het stortingsformulier.

Turkse lira

Het overgemaakte bedrag in euro's wordt omgewisseld naar Turkse lira en vervolgens op de Turkse Lira Rekening geplaatst.

Wisselkoers

De aan- en verkoopkoers van de Turkse lira is gebaseerd op de middenkoers EUR/TRY, vastgelegd door de Europese Centrale Bank. Deze koers wordt op werkdagen door de Europese Centrale Bank vastgesteld en kan dus dagelijks wijzigen. Klik hier voor de huidige koers van de Turkse lira.

Kosten

Voor elke valuta omwisseling wordt 0,20% van het over te boeken bedrag in euro's in rekening gebracht. Dit bedrag wordt van uw spaarrekening afgeschreven.

Rente

De rente op de Turkse Lira Rekening is variabel en wordt op jaarbasis berekend.
Het rentepercentage kan per dag wijzigen. De actuele rentestanden kunt u nalezen op de website of opvragen bij onze klantenservice.

14,50 %

Turkse Lira Rekening

Voorwaarden

Hierbij kunt u de voorwaarden lezen die betrekking hebben op de spaarrekening bij GarantiBank. Om onderstaande bestanden te kunnen bekijken heeft u de Adobe Reader nodig. Klik hier om deze gratis te installeren.

Vraag nu de Turkse Lira Rekening aan

Open direct online een Turkse Lira Rekening.