Timmies: The Innovation Manager Awards 2018

16 april 2018

Marco Witteveen heeft de jaarlijkse TIM Award gewonnen voor de meest innovatieve IT-leider van Nederland. De COO van Garantibank International won de prijs voor zijn bewezen verandervermogen in zeer complexe situaties.

The Innovation Manager Awards (kortweg TIM Awards of Timmies) zijn een initiatief van ICT Media en CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT. De prijzen worden elk jaar uitgereikt tijdens de sfeervolle CIO Dinershow in de Orangerie te 's-Hertogenbosch. Bijna 200 IT-verantwoordelijken en bestuurders van toonaangevende Nederlandse en internationale IT-leveranciers waren getuige van de uitreiking.

Leider
De Timmie voor de meest innovatieve IT-leider ging naar Marco Witteveen, COO van Garantibank. Bij het Spaans-Turkse Garantibank stuitte hij bijna twee jaar geleden op een sterk hiërarchische cultuur die hij zowel top-dow, gedragen door het bestuur, van GBI, als bottom-up, vanuit een breder perspectief, om heeft weten te vormen naar een moderne, wendbare organisatie.

"De veranderingen die we hebben doorgevoerd betreffen niet alleen de IT, maar de totale cultuur van de organisatie", zegt Witteveen over het transformatieprogramma dat tot 2020 loopt. "Tegen die tijd hebben we de totale organisatie aangepast naar volledige digitalisatie."

Jury
De jury van de Timmies bestond ook dit jaar uit: Hennie Wesseling, juryvoorzitter TIM Awards, zelfstandig adviseur, voormalig CIO TNT Post en oud-voorzitter van CIO Platform Nederland; Han Gerrits, partner KPMG Innovation Factory en verbonden aan de Vrije Universiteit; Ben van der Burg, commercieel directeur Triple en presentator bij BNR; Teun van der Vorm, CIO bij ANWB; Tjibbe van der Zeeuw, managing partner bij Linqhu; Hotze Zijlstra, Hoofdredacteur CDO Magazine en Rob Beijleveld, CEO van ICT Media.